WhatsApp ja iMessage siirtävät käyttäjätietoja FBI: lle

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI saattaa vaatia WhatsAppin (Facebook), iMessagen (Apple) ja seitsemän muun maailman suurimman viestisovelluksen omistajilta tietoja käyttäjistä.

Tämä käy ilmi FBI: n asiakirjasta nimeltä ”Legal Access”, joka pääsi Rolling Stone-lehden painokseen.

FBI: n sisäisenä oppaana toimiva asiakirja kertoo, mitä tietoja lainvalvontaviranomaiset voivat pyytää maailman yhdeksän suurimman viestinviejän hallinnolta.

WhatsApp osoittautui vähemmän ”yksityiseksi”. Sovellus, jota käyttää yli 2 miljardia käyttäjää maailmassa, voi lähettää tietoja lähettäjästä ja vastaanottajasta FBI: lle 15 minuutin välein. Puhumme luettelo yhteystiedot, estetty käyttäjät, sekä luettelo yhteystiedot, jotka ovat lisänneet tämän käyttäjän yhteystiedot.

Applen iMessage-sovellus toimittaa käyttäjätietoja myös Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisille. Asiakirjoissa huomautetaan, että FBI: n pyynnöstä messenger voi lähettää perustietoja käyttäjästä, viimeisten 25 päivän tietoja hakukyselyistä, tietoja siitä, kuka häntä haki sovelluksessa.

Samaan aikaan WhatsApp tai iMessage eivät välitä FBI: lle käyttäjien toisilleen kirjoittamien viestien sisällöstä itse tietoja.

Julkaisu kirjoittaa myös viestinviejistä, kuten Signalista ja Wickristä. Ne antavat FBI: lle vain perustietoja käyttäjistä. Ja Telegram jakaa tietoja lainkaan vain, jos käyttäjään kohdistetaan terrorismitutkinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *