Venäjän federaation energiaministeriö kutsui uusien tuulipuistojen rakentamista Rostovin alueelle kannattamattomaksi

Eteläisen federaatiopiirin energiajärjestelmä on epätasapainossa uusiutuvien energialähteiden suhteen. Uusien tuulipuistojen rakentaminen on siis yksinkertaisesti kannattamatonta, sanoi liittovaltion Apulaisenergiaministeri Jevgeni Grabchak.

— Etelän energiajärjestelmä itsessään on jo täysin tarpeeton uusiutuvien energialähteiden (RES) suhteen, se on epätasapainoinen”, Grabchak siteeraa Tassia. — Tämä on asiantuntijalausuntoni, minusta vaikuttaa siltä, että vaikka tämä ei ole kannattavaa etelän energiajärjestelmässä, toisin sanoen uusien uusiutuvien energialähteiden Rakennushankkeet eivät tuota tulosta.

Grabchak lisäsi, että mitä enemmän uusiutuvista energialähteistä tuotettua energiaa lisätään, sitä enemmän sitä on rajoitettava — uusiutuvan energian alan hankkeiden tukijärjestelmä liittyy asennetun kapasiteetin käyttökertoimeen — tuulipuistojen ja SES: n pitäisi tuottaa tietty määrä kokonaiskapasiteetista. Jos uusia tuulipuistoja asennetaan alueille, joilla ”vihreiden” lähteiden tuotanto on jo liiallista, ne eivät saavuta kerrointa, mikä on kannattamatonta.

Grabchakin lausunto ei vastaa sekä presidentti Vladimir Putinin odotuksia että alueen suunnitelmia uusiutuvan energian kehittämiseksi. Toukokuussa 2022 Rostovissa järjestetään kansainvälinen foorumi ”Uusiutuva energia”, jota viranomaiset kutsuvat ”katalysaattoriksi uusiutuvan energian laadulliselle kehitykselle”. Foorumi on tarkoitus järjestää Rostovin alueella osittain siksi, että alue on tuulivoimakapasiteetiltaan maan ykköspaikka. Nyt alueella toimii kuusi tuulipuistoa.

Rusnano Oyj vetäytyi vuoden 2021 alussa hankkeesta hallinnoida kolmea tuulipuistoa alueella. Sulinskajan, Kamenskajan ja Gukovskajan tuulipuistot ovat päätyneet venäläisen suorien sijoitusten rahaston ja suomalaisen Fortumin hallintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *