Tutkimus: nuoret kärsivät kuumuudesta todennäköisemmin kuin vanhukset

Bostonin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että äärimmäinen kuumuus vaikuttaa 18-64-vuotiaisiin nuoriin enemmän kuin yli 75-vuotiaisiin. Tutkimuksen tulokset julkaistiin British Medical Journal-lehdessä.

Tutkijat ovat havainneet, että äärimmäisten hellepäivien aikana alle 64-vuotiaat hakeutuvat useammin lääkäriin lämpöhalvausten ja mielenterveyshäiriöiden vaivaamina.

Samaan aikaan, kuten määritelty, äärimmäinen kuumuus on kasvava uhka planeetan asukkaille,koska kuumat päivät yleistyvät.

Tohtori Kate Weinberger uskoo, että se, että nuoret hakevat helpommin apua, voi johtua siitä, että nuoret työskentelevät todennäköisemmin ulkona tai rentoutuvat ulkona helteellä. Tutkijan mukaan nuoret eivät välttämättä tajua olevansa vaarassa, joten helteen vaarallisista vaikutuksista on tärkeää kertoa kaikille.

Muut tutkimukset ovat muuten osoittaneet, että äärimmäinen kuumuus on uhka kylmien maiden, kuten Kanadan, asukkaille, koska ihmiset eivät ole tottuneet tällaisiin lämpötiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *