Stroynadzor haastoi uuden tartuntatautisairaalan urakoitsijan oikeuteen Rostovissa

Valtion rakennusvalvonta on nostanut kanteen Rostovin alueen välimiesoikeuteen uuden tartuntatautisairaalan urakoitsijaa – Rostovgrazhdanproekt-yhtiötä vastaan. Rakennuttajaa syytetään laitoksen määräysten laiminlyönnistä. Oikeuskäsittely oli määrä pitää 16. marraskuuta.

Suurin sakko, joka uhkaa Rostovgrazhdanproekt on 100 tuhatta ruplaa.

Rakennusvalvontaa ja valmiiden töiden hyväksymistä ei tehty, minkä vuoksi rakennuttajalla ei ollut johtavaa ja teknistä dokumentaatiota hankkeen alusta alkaen. Gostroynadzor suoritti kaksi tarkastusta ja antoi Rostovgrazhdanproektille ohjeet rikkomusten poistamiseksi. Mutta yhtyneen Venäjän lakiasäätävän kokouksen sijaisen Evgeny Degtyarevin yritys jätti ne huomiotta.

Sopimuksen alkuperäisen version mukaan lääkäriaseman piti valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Kirjeenvaihtajat 161.RU kävimme työmaalla 21. lokakuuta. Tilanteeseen perehtynyt pääkirjoituslähde kertoi, että henkilökohtaiset vierailut aluevirkamiesten työmaalla yleistyivät lokakuussa.Kuvernööri Vasili Golubev on ilmoittanut tartuntatautisairaalan avaamisesta useita kertoja vuoden 2020 lopusta lähtien, mutta lopulta hän sanoi, ettei aio kiirehtiä urakoitsijaa. Hän muistutti standardeista, joilla tällaisia hoitolaitoksia rakennetaan 64 kuukauden ajan. Aluevastaava kertoi lokakuun alussa, että sairaala on valmis, mutta hän ei voi ottaa potilaita vastaan — ”asiakirjat ovat asiakkaan käsittelyssä ja projektia muokataan, samalla teetetään töitä”.Viranomaislähteet kertoivat kirjeenvaihtajalle 161.RU että teiden ja rakentamisen varakuvernöörin Viktor Vovkan irtisanominen johtuu suurelta osin tartuntatautisairaalasta. Tämän kohteen tehtävien laatu ei sopinut Vasili Golubeville: alueen päälliköllä ”oli vakavia kysymyksiä tälle johtajalle.” Vovkan irtisanominen tapahtui COVID-19-taudin ilmaantuvuuden huipulla Rostovin alueella pandemian alun jälkeen: noin 600 tartunnan saanutta rekisteröidään päivittäin.

Lue Marina Garichyanin kolumnista Rostovin Tartuntatautisairaalan muuttumisesta haamuhankkeeksi ja viranomaisten kompromisseista asukkaiden terveyden kustannuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *