Galaxy S21 Ultra on Samsungin” paras parhaista ” tämän vuoden alkupuoliskolla, ja huolimatta huipputeknologian, S21 Ultra hinta on $200 alempi kuin S20 Ultra lanseeraushetkellä. Katsotaanpa tarkemmin käyttökokemusta nähdäksemme, miten S21 Ultra toimii reaalimaailmassa ja missä se on suuressa kokonaisuudessa.

Samsung ei ole vieras teollisen muotoilun kyvylle, ja se teki sen taas: Galaxy S21 Ultra on upea muotoilu useilla rintamilla, ja tässä ovat kohokohdat:

Uusi ”Phantom Black” mattapinta on melko hämmästyttävä, koska se näyttää uskomattoman tyylikkäältä ja on (lähes) läpäisemätön sormenjäljille, mikä on #1 esteettinen ongelma paljon puhelimia.

En ollut edes 100% varma, että takakansi on lasia,mutta se todellakin on. S21 Ultra (ja S21+) on Gorilla Glass Victus takakansi, ja Ultra suojaus on parempi kuin S21+, koska se on ”vahvistettu Polykarbonaatti,” mitä se tarkoittaa. Lue lisää tästä videosta.

Tiedämme, että se toimii riippumaton testaus, mutta ilmeisesti, onnesi voi vaihdella riippuen siitä, miten puhelin osuu kylmä betoni.

Joissakin raporteissa mainitaan myös, miten pinta voi saada naarmuja, joten on silti oltava varovainen. Jos kuitenkin satut pudottamaan sen vahingossa, kyseessä näyttää olevan korkea lasinsirpalesuoja, ilman koteloa.

”TÄMÄ ON TAIDETEOS”
Camera bump/moduuli on massiivinen, ja sen muotoilu välittää kaiken valokuvausvoiman erittäin hyvin. Samanaikaisesti se on mielestäni paras kamerasuunnitteluintegraatio koko alalla.

Kameramoduuli on niin massiivinen, että sen piilottaminen on mahdotonta (tai käytännöllistä), mutta sen sijaan, että takana olisi vain ”möykky”, S21 Ultra sulautuu täydellisesti muuhun alustaan sujuvasti ja sujuvasti.

Verrattuna Galaxy S20 Ultra, S21 Ultra on hieman pienempi (korkeus), mutta kaiken kaikkiaan, minusta kokemus pitää, kuljettaa ja käyttää sitä hyvin samanlainen. Molemmat ovat isoja ja raskaita puhelimia, ja Galaxy S21 5G (non-ultra) on huomattavasti pienempi ja kevyempi.

Ehkä se on sääli, että Samsungin käyttäjät eivät voi olla parasta kaikessa pienemmässä paketissa, mutta siellä ala on, riippumatta siitä, mitä merkkiä haluat.

Galaxy S21 Ultra on todella taideteos, ja on vaikea valittaa paljon mitään, joka ei liity henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Jos haluat nähdä, miltä paras teollinen muotoilu ja valmistus näyttää, pidämme sitä juuri nyt.

Galaxy S21 Ultra värit: yksinomainen värit Samsung.com
Jätän sen voit valita puhelimen värin, mutta muista, että Galaxy Ultra oletusvärit ovat Phtantom Black Ja Phantom Silver. Phantom Titanium, Phantom Navy ja Phantom Brown ovat kuitenkin saatavilla vain Samsungin verkkosivuilla ja ne on virallisen sivun mukaan ”tehty tilauksesta”.

Galaxy S21 Ultra 6,8 tuuman näyttö
6.8″ näytöllä Samsung Galaxy S21 Ultra on iso puhelin (vain 0.1″ suurempi lävistäjä kuin iPhone 12 Pro Max). Lävistäjäluku ei kuitenkaan kerro koko tarinaa. Se ei ole uusi, mutta iso Samsung puhelimet on paljon kapeampi runko, joten ne miellyttävämpää pitää kuin niiden iPhone vastaava.

Koska Samsung on melko paljon kiistaton mobiili-OLED-johtaja (LG johtaa OLED-televisioita), näytön suorituskyky on vain pois tästä maailmasta: 1500 NITs max kirkkaus ja 10-120Hz muuttuva framerate ovat numerot, jotka haluat nähdä. Tämä on – ylivoimaisesti-kaikkien muiden edellä.

Tällainen kirkkaus tarkoittaa, että näyttö pysyy luettavissa aurinkoisenakin päivänä. Että 120Hz rullaa tasaisuus ei tapa akun koska 120Hz (max resoluutio!) kicks-in vain tarvittaessa, ei silloin, kun luet staattista sisältöä tai katsot videoita.

”OUT OF THIS WORLD DISPLAY PERFORMANCE”
Lisätehon säästämiseksi näyttö käyttää matalan lämpötilan monikiteistä oksiditekniikkaa (LTPO), jotta virrankulutus pysyy minimissä. Se on kallis tekniikka, joten sitä ei hyödyistä huolimatta hyödynnetä laajasti.

Visuaalisesti näyttö on hieman vähemmän kaareva kuin viime vuoden malli, mutta visuaalisesti ne tuntuvat hyvin samanlaisilta laiha bezels ympäri.

OLED-näytön alla on Qualcommin uusi ultraäänellä toimiva sormenjälkilukija, joka on 77% suurempi kuin viime vuonna. se vaikuttaa edeltäjäänsä paljon nopeammalta ja luotettavammalta, ja lempeä sormenpään napautus riittää avaamaan puhelimen lukituksen. Naamioituneessa maailmassa sormenjälkilukija-vaihtoehto on hyödyllisempi kuin koskaan.

Galaxy S21 Ultra Kamera Laitteisto
Galaxy S21 Ultra Kamera laitteisto on verrattavissa S20 Ultra ’ s grand scheme of things. Samsung keskittyi parantamaan Galaxy S-kameran käyttökokemusta varmistamalla, että automaattitarkennus ja sulkimen viive ovat nyt supernopeat, sen sijaan, että se yrittäisi mennä hulluiksi vielä suuremmilla antureilla ja niin edelleen.

Uber kamera HW ranking näyttää niin paljon, ja S21 saa 201 kameran laitteisto pisteet, verrattuna 202 pisteet S20. Vaikka S21: ssä on joitakin parannuksia, optisen kuvanvakaimen (OIS) puute ensisijaisessa kamerassa pitää sen pisteet takaisin, ja pisteemme ei seuraa asioita, kuten useita kameroita (vielä).

Yksi suurimmista muutoksista, joita HW-kameran sijoituksessa ei oteta huomioon, on uuden 3x-lyhyt zoom-kameran läsnäolo, sillä tällä hetkellä mittaamme vain tehokkaamman zoom-kameran.

”GALAXY S-KAMERAN KÄYTTÖKOKEMUKSEN PARANTAMINEN”
Kuten Galaxy Note 20 Ultra, S21 Ultra hyötyy laseravusteisesta automaattitarkennuksesta, joka nopeasti selvittää likimääräisen tarkennuksen saadakseen linssimoottorit liikkeelle. Samalla Super – PD (PD = vaiheentunnistus) – automaattitarkennus viimeistelee Af-laskelmat ja ohjaa moottorit lopulliseen linssiasentoon.

Tämä kaksivaiheinen prosessi selittää korkeamman Af-suorituskyvyn, joka parantaa käyttäjäkokemusta merkittävästi, mutta ei vaikuta kuvanlaatuun suurimman osan ajasta (ellei AF epäonnistu).

Julkaisemme erillisen kuvanlaatu-ja kameralaiteanalyysiartikkelin. Varhaisten testausten perusteella kuvanlaatu on silti erinomainen, ja Samsung S21 Ultra tuning näyttää palaavan öisin luonnollisempiin väreihin verrattuna Note 20 ultraan, joka oli hieman aggressiivinen kuvansuodatuksen kanssa.

S21 Ultra ampuu kuvia lähellä sitä, mitä silmäsi näkevät, joten se tekee kokemuksesta miellyttävän ja ennakoitavan. Joskus toivon, että Samsung lieventäisi kuvan terävöittämistä siihen, missä se oli Galaxy S9-päivinä.

10x optisen zoomin etsimen vakautusta on parannettu huomattavasti ja se tekee 10x tai jopa 30X zoomista paljon käyttökelpoisemman kuin ennen.

Samsung on testannut pitkän zoomin kameraansa useita hyvin erilaisia sensori-ja optiikkakokoonpanoja. Uber HW Camera score ennustaa, että S21 Ultra on jopa tehokkaampi kuin Note 20 Ultra ja Huawei P40 Pro+ long zoom, ja varhaiset tiedot viittaavat siihen, että tämä on totta. Lisää tulossa!

Useat ihmiset ovat kysyneet minulta, miten S21 Ultra Zoom vertaa iPhone 12 Pro Maxiin. vastaukseni on: ”se ei ole edes lähellä.”Galaxy S21 Ultra Space Zoom ei ole vastaavaa Yhdysvalloissa.

”GALAXY S21 ULTRA SPACE ZOOM ei ole tasavertainen Yhdysvalloissa”
Yleinen videon laatu on erinomainen, vaikka menet korkean resoluution (~4K/60). On mahdollista lyödä 8k / 24, vaikka en usko, että se on hyödyllistä useimmille ihmisille, varsinkin ilman tallennustilaa laajennus. Jos haluat kuvata tietyn luontokohtauksen tonneittain yksityiskohtia, miksi ei. Pidä kuitenkin silmällä HDR-laatua 4K / 60 vs. 8k/24.

Kuvittelen, että Galaxy S21 Ultrakamerajärjestelmä on sellainen kuin Galaxy S20 Ultran arkkitehtuuri alun perin visioitiin, ja tällä kertaa samsung naulasi sen.

Onko se täydellinen? Ei. Joskus kuvansuodatusta on edelleen liikaa. Silti, kaiken kaikkiaan, Galaxy S21U kamera tallentaa erinomaisia kuvia ja tarjoaa paljon joustavuutta ultra-laajakulma 10x optinen zoom (ja sen jälkeen) antaa sinulle paljon enemmän luovia vaihtoehtoja.

Sen kameraohjelmistossa on myös niin paljon vaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse tietää niistä tai käyttää niitä, mutta ne voivat palvella suurta yleisöä hyvin erilaisia tarpeita. Dual-video tallennus (takana + selfie) on hyvä esimerkki, ja muuten, Selfie Kamera ei enää ”kaunistaa” sinua oletuksena. Kiitoksia!

Käyttöliittymä: One UI 3
Sen one UI käyttöliittymä päälle Android OS, Samsung voi integroida paljon muokkauksia ja ominaisuuksia ilman odottaa Google.

Oneui on ollut korvaamaton Galaxy Note-sarjan kanssa. Silti Galaxy Fold ja Z Fold 2 ovat osoittaneet, kuinka tärkeää käyttöliittymän hallinta on uusia ainutlaatuisia kokemuksia luotaessa.

Yleensä, pidän yksi UI on melko hyvä. Se on historiallisesti ollut hieman paisunut ja vähemmän reagoiva kuin Googlen ”stock” GUI kysymättä. Jos jotain, ehdottaisin, että Samsung tekee hieman helpompaa käyttäjille poistaa swaths ominaisuuksia emme käytä.

Samsung on kuitenkin viime aikoina parantanut monia käyttäjien vuorovaikutuksia suurilla näytöillä siirtämällä monia elementtejä näytön alareunaan hyvin harkitusti.

On myös tonnia räätälöintivaihtoehtoja näyttö, väri tyyli, tumma tila, Aina esillä, ja niin paljon muuta: se on huimaa. En yleensä säätele niitä, ellei ole pakko, mutta se on siellä varmuuden vuoksi.

Yksi hienoimmista Samsung ominaisuudet on Samsung DEX, koko työpöydän tila, joka muuttaa puhelimen tietokoneeseen, kun se on kytketty suuri näyttö-se toimii langattomasti liian! Käytän sitä yleensä USB-C: n kautta tietokoneeseen kytkettynä, jolloin pääsen käyttämään vain mobiiliapplikaatioita.

Galaxy S21 Ultra Speed
Powered by Qualcomm Snapdragon 888* Yhdysvalloissa, suorituskyky on moitteeton. Galaxy S21-perhe on erinomainen esimerkki siitä, miltä huippuluokan Android-älypuhelimen suorituskyky näyttää loppuvuonna.

* Huomaa, että Samsung käyttää Exynos 2100-prosessoria Snapdragon 888: n sijasta tietyillä markkinoilla. Emme ole testanneet näitä yksiköitä, joten kaikki kommenttimme liittyvät puhelimen Snapdragon-versioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *