Kun se tulee älypuhelimen ohjelmistotuki, kukaan ei tee sitä kuin Apple. Yhtiöllä on hyvä track record tukea puhelimiaan vuosia loppuun, mutta se on eri tarina Android-puhelimissa, jossa riippuen tuotemerkin ja mallin, se vaihtelee. Saksa haluaa kuitenkin tehdä lopun näistä ristiriidoista.

Heise Onlinen raportissa maan hallitus on ehdottanut, että luurin valmistajien pitäisi tarjota puhelimilleen tukea vähintään seitsemän vuoden ajan. Tämä on jatkoa aiemmalle EU: n ehdotukselle, jossa alun perin vaadittiin viiden vuoden ohjelmisto-ja laitteistotukea, joten Saksan ehdotuksessa vaaditaan lähinnä kahden vuoden lisäaikaa.

Tämä tarkoittaa, että jos tämä säädettäisiin laissa, puhelimen valmistajien, kuten Applen, Samsungin, Googlen ja niin edelleen, on tarjottava ohjelmisto-ja tietoturvapäivityksiä vähintään seitsemän vuoden ajan varmistaen samalla, että heillä on tarvittavat varaosat laitteiden korjaamiseen siinä tapauksessa, että ne epäonnistuvat.

Uskomme, että jälkimmäinen on melko hankalaa toimitusketjun hallinnan kannalta, koska yleensä muutaman vuoden kuluttua yritykset keskittyvät uudempiin laitteisiin ja saattavat lopettaa vanhojen komponenttien pitämisen varastossa. Korjausoikeudesta taisteleville tämä on kuitenkin hyvä asia, sillä se tarkoittaa, että osia on saatavilla vielä vuosia puhelimen käytön lopettamisen jälkeenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *