Ilmastonmuutos on ollut suuri huolenaihe vuosikymmenten ajan, mutta viime vuosina se on noussut poliittiselle ja sosiaaliselle agendalle. Tämä johtuu siitä, että toimiemme vaikutus ympäristöön on selvempi kuin koskaan ennen, sillä vuosi 2020 on nimetty kaikkien aikojen kuumimmaksi vuodeksi ja ennustetaan synkkiä ennusteita siitä, mitä tulevina vuosina tapahtuu, ellei toimiin ryhdytä nyt.

Aktivistit kuten Greta Thunberg ja Sir David Attenborough käyttävät alustojaan lisäämään tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, ja on edistysaskeleita teknologian, jotka otetaan käyttöön pysäyttää vahinkoa, joka on tehty.

Yksi teknologiamuoto, jolla on jo merkitystä, on uusiutuvien – tai vihreiden – energialähteiden tarkastelu. Käytämme tyypillisesti ei-kestäviä luonnonvaroja kotimme ja yrityksemme lämmitykseen ja sähköntuotantoon. Mutta siirtymällä vihreään energiaan vähennämme fossiilisten polttoaineiden polttamista, ja tämä puolestaan vähentää hiilipäästöjä.

Joten, mitkä ovat eri vihreä energia vaihtoehtoja? Olitpa aikeissa päivittää energialähteiden kotona tai haluat tehdä yrityksesi ympäristöystävällisempi, Lue.

Tuulivoima
Tuulienergia on sinulle mahdollisesti jo tuttua. Tuulipuistot ovat jo täynnä ympäri Britanniaa ja on todennäköistä, että olet nähnyt kentät täynnä turbiineja. Nämä turbiinit ajavat generaattoreita, jotka tuottavat sähköä, joka johdetaan valtakunnan verkkoon.

Sekä maalla että merellä sijaitsevista tuulipuistoista tuotetun energian osuus Yhdistyneen kuningaskunnan kokonaissähkötuotannosta oli 9,9 prosenttia vuonna 2019. Yhdessä ne pystyvät vuoden 2017 lukujen perusteella valtaamaan lähes 13 miljoonaa brittikotia. Kaikki kiinteistöt eivät kuitenkaan sovellu tuulienergiaan, joten kannattaa tutkia, voisivatko kotisi tai liiketilasi sopia hyvin.

Aurinkolämmitys
Aurinkopaneelit ja lämmitys ovat investointi, sillä asennuksen jälkeen ei tarvitse maksaa lisäkuluja. Siksi sinulla on vihreä energianlähde, joka tarjoaa myös kustannushyötyjä.

On olemassa kahdenlaisia aurinkolämmitys. Toinen kuumentaa ilmaa, kun taas toinen kuumentaa nestettä hydronisessa kerääjässä. Jos haluat valita näiden kahden välillä, sinun on tiedettävä, onko sinulla pakkoilmalämmitysjärjestelmä, mikä tarkoittaa, että tarvitset aurinkoilmalämmitysjärjestelmän tai säteilylämmitysjärjestelmän, mikä tarkoittaa, että tarvitset aurinkoenergialämmitysjärjestelmän.

Jos olet yrittäjä, joka haluaa tuoda aurinkoenergiaa toimistoihisi, sinun täytyy miettiä asennustiimin terveyttä ja turvallisuutta. He työskentelevät korkealla, joten sinun on varmistettava, että työntekijöillä on oikeat turvavarusteet, kuten valjaat, tukevat jalkineet ja kovat hatut, jotta vaaratilanteiden tai onnettomuuksien mahdollisuus vähenee.

Geoterminen energia
Tällainen energia käyttää maalämpöpumppua imemään lämpöä maan pinnan alta. Täällä lämpötila on korkeampi kuin maanpinnan yläpuolella. Tämä tarkoittaa, että se voi korvata tehokkaasti fossiilisia polttoaineita, mutta sitä on sovellettava alueilla, joilla on runsaasti lämpövarausta, jotta se olisi tehokasta.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on tiettyjä kriisipesäkkeitä, joissa tällainen lämmitys on tehokasta, pääasiassa koillisessa, Wessexissä, Cheshiressä ja Pohjois-Irlannissa, mutta vaikutus ei ole yhtä voimakas kuin Islannissa, jossa geotermistä energiaa on enemmän.

Vesivoima
Vesivoima on yksi suosituimmista uusiutuvista luonnonvaroista. Tänne on rakennettu pato ja tekojärvi, jota käytetään veden virtauksen säätelyyn. Vesi ohjataan turbiiniin, joka puolestaan tuottaa sähköä.

Tämä on yksi luotettavammista vihreistä energiavaroista ja mahdollistaa energian varastoimisen myöhempää käyttöä varten. Sitä voidaan käyttää kaupallisena energialähteenä, mutta se soveltuu myös tiettyihin kotimaisiin kiinteistöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *