Miten Taganrog tuli Ural-kaupunkiin, ja Lapenko tuli vartijaksi: Haastattelu elokuvan ”poppeli Fluff”tiimin kanssa

Elokuvassa ”Poplar Fluff” näyttelijät Anton Lapenko ja Aglaya Tarasova esittävät vartijaa ja stripparia, Taganrog toimii keskikaistalta tulevana kaupunkina ja Lahdesta tulee leveä Kama-joen suu. Nadežda Manitskaja keskusteli poppeli-Fluff-tiimin kanssa luonnonkauniista metamorfooseista, viileistä eteläisistä öistä ja Petrovskaja-kadun pitkään vaivanneesta asfaltista.

Tämä haastattelu oli tarkoitus tehdä pari viikkoa aiemmin, mutta force majeure kuvauspaikalla esti sen. Live-keskustelu näyttelijöiden kanssa hajosi, joten Taganrog ja Rostovin toimittajat ja minä kommunikoimme kuvausryhmän kanssa”Zoomissa”.

Elokuvan ohjaa Artem Lempert, joka tunnetaan yhtenä ”Olga” – sarjan luojista. Käsikirjoituksen laativat Ilja Petrukhin ja Oleg Goldfine. Yleensä kuvan toiminta tapahtuu Verkhnekamskissa, joka on yleistyvä kuva maakunnallisesta venäläisestä Kaupungista. Kuvaukset ovat kuitenkin käynnissä Azovin alueella…

Miksi Taganrog?
– Meillä on poppelihöperöä, lämpöä, heinäkuuta-kertoo Lemmert. Päätimme kuvata lokakuussa, joten aloimme etsiä paikkoja, joissa olisi tähän aikaan lämmintä. Etsimme jotain eteläistä kaupunkia, mutta emme Sotshin kaltaista lomakohdetta, koska siellä on tietty fleur. Ja meidän tontti on kaupunki keskellä Venäjää. Provinssi-provinssi… Katsoimme Krasnodarin, Rostovin, Yeyskin ja kaivokset. Mutta pidin Taganrogista puhtaasti taiteellisessa mielessä. Viehättävä keskusta on kolmikerroksinen. Hieno, kaunis pengerrys. Perillä tajusimme, että voisimme siirtää meren pois isona jokena a la Kamana.

Etelän syksy tuotti elokuvantekijöille kuitenkin pettymyksen: vaikka he onnistuivat nappaamaan aurinkoisen sään, yökohtaukset jouduttiin kuvaamaan kylmässä ja myrskytuulessa. Lisäksi kuvausryhmä osoittautui todennäköisesti ainoiksi kaupunkilaisiksi, joita Keskuskadun asfaltointi suututti.

Petrovskaja auttoi paljon juonessa, kertoo Lempert. – Se näytti kuvioidulta. Kysyin myös, asfaltoisivatko he sen. He vastaavat minulle: ”ei, ei! Sitä ei ole korjattu kahteen vuoteen.”Saavumme, ja täällä kaikki on upouusi asfaltti, miksi Lapenko?
Käsikirjoittaja Petrukhinin mukaan juuri tällainen ympäristö hän kuvitteli kirjoittaessaan komediaa maakunnallisesta Kaupungista. Se yhdisti paitsi paikan — myös pääroolit kirjoitettiin lähes Anton Lapenkon ja Aglaja Tarasovin johdolla.

– Aluksi itse tarina keksittiin kaverista, joka halusi tappaa itsensä Kaupunkipäivänä, rakastui ja muutti mielensä— Petrukhin muistelee. – Mutta se on lyhyt tarina. Ja sitten lisättiin vielä kaksi riviä. Kolme vuotta on kulunut ideasta lopulliseen skenaarioon.

Lapenko esittää epätoivoista vartijaa ja Aglaya stripparia. Roolit ovat lyyrisiä, lähes dramaattisia, mutta tekijöiden mukaan elokuvasta tulee perhekomedia, jonka huumori on kaikkien ymmärrettävää.

Tuottajien ja näyttelijän itsensä mukaan rooli lankesi hyvin orgaanisesti näyttelijälle. Samaan aikaan tekijöiden mukaan juuri Lapenkoa jouduttiin taivuttelemaan pitkään ja sovittamaan aikatauluun, jotta hänet saatiin suostuteltua mukaan projektiin.

– Kun tämä tarina muotoutui, keskustelimme päähenkilöstä pitkään, Lemmert muistelee. – Selvennetty ja kirjoitettu uudelleen. Koska tunnemme Antonin henkilökohtaisesti, tajusimme, että hän on sellainen henkilö, jossa on jotain lyyristä, lapsellista, mikä on ominaista sankarillemme. Mutta samaan aikaan hän on koomikko eikä ota kaikkea tätä infantilismia ja sanoituksia toivottomaksi draamaksi, vaan välittää sen kiinnostavalla, hauskalla ja koskettavalla tavalla.

Lapenkoa estettiin suostumasta heti kuvaamalla elokuva, joka perustui hänen omaan käsikirjoitukseensa. Sitten ”Poplar fluffin” tiimi katsoi otoksia ”erittäin kunnollisista näyttelijöistä, jotka tekivät kaiken säädyllisesti”, mutta ne kaikki eivät tuntuneet käsikirjoittajien mielestä riittävän sopivilta. Joten menimme taivuttelemaan Lapenkoa uudelleen.

– Anton tuli koe-esiintymiseen.tiesimme varmasti, että se oli hän. Ja hän tajusi sen”, Lemmert muistelee. – Olemme löytäneet kompromissin siitä, miten tämä kaikki toteutetaan teknisesti: kuvaukset siirrettiin syyskuulle. Aglaya oli jo silloin syytettynä. Niiden välillä on kemiaa, ja ne ovat hauskoja. Lyhyesti sanottuna hunaja virtasi.

Ohjaaja myönsi, että elokuva tarvitsee Lapenkoa, koska hänen kasvonsa ovat nyt lähes kaikille tutut. Tänä vuonna gq-lehti nimesi Antonin vuoden henkilöksi ehdokkuudessa ”Kasvot ruudusta”. Lapenko itse ei halua puhua siitä, miksi hän voitti palkinnon.

Nyt kuvaukset kuitenkin lykkääntyvät Lapenkon vuoksi, ja hänen videonsa YouTubessa ovat keränneet yhteisesti 285 miljoonaa katselukertaa. Ennen Internet-sarjaa ”Inside Lapenko” näyttelijä joutui kyllästymään koelauluissa ja koputtamaan venäläisten teatteri-ja elokuvaohjaajien ovia. Hänen sankarinsa ”Poplar Fluff” ei ole niin sitkeys: epäonnistuttuaan tentti pääsystä lentokouluun, hän katuu koko elämänsä, kunnes hän päättää tehdä itsemurhan — tilata tappaja itse.

Tarinassa Aglaja Tarasovan esittämä Strippari vetää vartijan pois epätoivosta. Se oli hän, joka täytti uudelleen päähenkilö elinvoimaa, jonka ansiosta hän jälleen tunsi maku elämän. Nyt Lapenko itse suunnittelee matkaa Taganrogiin ” vain kävelylle, jos on aikaa.”Kuvauksissa aikataulu on tiukasti aikataulutettu.

Yksikään Taganrogin asukas ei loukkaantunut
Sekä elokuvan näyttelijät että tuottajat arvostivat Taganrogin asukkaiden hyväntahtoisuutta.

Paikalliset olivat hyvin tyytyväisiä, kertoo käsikirjoittaja Petrukhin. – Kaikki suhtautuvat asiaan hyvin. Kun he saavat tietää, että elokuvaa kuvataan, he tarjoutuvat ampumaan itsensä. Joskus he vaativat … mutta kiitos Taganrogin asukkaiden, kuvaaminen on tietysti kaupunkilaisten ongelma, ja täällä kaikki ovat positiivisia.

— Emme ole nähneet yhtäkään todella raivostunutta Taganrogin asukasta, kaikki ovat ystävällisiä, – sanoo johtaja Lempert viitaten sosiaalisessa mediassa ja kaupungin mediassa tapahtuneeseen tyrmistykseen.

Paikalliset keskustelivat siitä, että elokuvantekijät täyttivät koko kaupungin keskustan pökkelöllä, tukkivat kadut ja kaatuneen auton jälkeen jättivät öljytahroja kashtangan muistomerkille. Tahrat poistettiin myöhemmin. Nöyhtä ei ollut lainkaan aito — aidon sijasta käytettiin perattuja kaisloja.

– Real fluff rullaa alas nopeasti ja ei lennä toista kertaa. Siksi yleensä elokuvateatterissa se tehdään hienonnetuista hanhen höyhenistä,jotka näyttävät lentävän. Mutta ensinnäkin se on kallista, ja paljon pöyhiä tarvittiin. Toiseksi, tarinassamme päähenkilö sytyttää tuleen pöyhiä, ja hanhi alas ei pala. Mietimme ja testasimme pitkään ja totesimme, että revitty ruoko on mahdollisimman samanlainen pöyhiä. Se eroaa vain varjossa, mutta se ei näy kirkkaassa auringonvalossa, ja yöllä se on yleensä yksi yksi. Taiteilijamme ovat mahtavia. Kaikki Moskovan ympäristö on nyt ilman kaisloja—, naurahtaa ohjaaja Lempert. – Meillä on jopa erillinen auto ruokoineen. Se huononi jossain vaiheessa, ja jouduin kuivaamaan sen uudelleen.

Periaatteessa Taganrogin asukkaat ovat vain iloisia toivottaessaan kuuluisat vieraat tervetulleiksi kaupunkiin: valokuvia näyttelijöiden kanssa välähti sosiaalisissa verkostoissa aina silloin tällöin, taksinkuljettajat jakavat tarinoita tähtien tapaamisesta työskennellessään.

– Lapenko oli ajamassa, hän oli myöhässä kuvauksista … – sanoo kuljettaja Karen. – Sanoin hänelle: ”Olen pahoillani, en voi tehdä mitään — rautatien ylitystä.”Ja sitten näen, että kasvot ovat tutut. Hän veti hatun päähänsä, jotta häntä ei ilmeisesti tunnistettaisi.

Paikalliset asukkaat pääsivät paikan päälle suoraan töihin-joukkokohtauksiin kutsuttiin yli 400 ihmistä.

Tarinamme mukaan Kaupunkipäivää vietetään, Lemmert sanoo. – Avustajien piti mennä konserttiin. Taganrog Pedagoginen instituutti auttoi paljon, jossa meillä on ystäviä KVN. Sen jälkeen rehtori pyysi pitämään luovan kokouksen. Oppilaat menivät kuvauksiin, jäätyivät yöksi, tunnustelivat koko keittiön sisältä ja esittivät sitten kysymyksiä. Pakkasella t-paidoissa ja T-paidoissa, ilman mahdollisuutta lämmitellä. Komeita tyyppejä!

Taganrogin asukkaat pääsevät näkemään itsensä Lemmertin nauhalla vasta syksyllä 2022 tai jopa keväällä 2023. Elokuvan viimeiset kohtaukset kuvataan Moskovassa, nimittäin Andrei Grigoriev-Apollonovin konsertti, jossa laulaja esittää itseään.

Poppelinuikku,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *