Miksi perunat tulivat kalliimmiksi Rostovissa kuin Novosibirskissa ja Moskovan alueella? Asiantuntijoiden arvio

Rostovin alue oli Venäjän 24 alueen joukossa, jossa perunan hinta nousi 5-10 prosenttia vasta lokakuun ensimmäisellä viikolla. Kilon keskihinta Donilla on nyt korkeampi kuin kylmän Novosibirskin alueella tai Moskovan alueella. Kirjeenvaihtaja 161.RU Alexandra Shevchenko kysyi asiantuntijoilta, miksi Rostov kokee perunan hinnannousun niin voimakkaana.

Rosstatin mukaan lokakuun alussa perunat maksoivat:

Rostovissa-41.39 ruplaa;
Krasnodarissa-47.57 ruplaa;
Volgogradissa – 39.46 ruplaa;
Moskovan alueella-36.18 ruplaa;
Novosibirskin alueella-29.58 ruplaa;
keskiarvo Venäjällä on 24,92 ruplaa.
Venäjän entinen Varamaatalousministeri Leonid Kholod keskustelussa kirjeenvaihtajan kanssa 161.RU hän nimesi useita syitä keskihintojen erolle. Hänen mukaansa Novosibirskin alueella ja Moskovan alueella perunan tarve on helpompi sulkea kuin etelässä.

– Ehkä hän on syntynyt hyvin etelässä yleensä, mutta tarve [hänelle täällä on suurempi]. Tai ehkä infrastruktuuri toimii paremmin Novosibirskin alueella. Perunaa kasvatetaan muuallakin kuin isoilla tiloilla. Suurilla tiloilla ei viljellä 100-prosenttisesti eikä mielestäni edes 70-prosenttisesti perunaa. Sitä kasvaa paljon yksityisillä tiloilla ja pientiloilla. Ehkä ostaminen on paremmin järjestetty siellä. Ehkä pienissä ja pienissä yrityksissä kasvatetut perunat eivät juuri löydä ostajaansa. Sitä on pakko ostaa ja näpytellä. No, tuloksena indikaattori on sato tai sadon epäonnistuminen.

Semikarakorskin alueen maanviljelijä Nikolai Yuzefov uskoo, että Rosstatin tiedot kustannuserosta ovat virheellisiä, ja kaikki alueet kärsivät perunapulasta.

Perunoita ei ole koko maassa. Rostovin alueella, Volgogradissa ja Astrahanissa se ei ole siellä, koska he lensivät siemenrahaston kanssa – Yuzefov on varma. – Monet viljelijät istutettu kesällä, pienet perunat eivät osoittautuneet (se yleensä menee siemeniä. – Toim.). Ja jos perunoita ei ole syntynyt etelässä, niin keskikaistasta ei ole mitään sanottavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *