Mikä on vitamiinin puutteen vaara lapsilla ja miksi se tapahtuu? Asiantuntijalausunto

Syksyllä lapset ovat usein vähemmän aktiivisia kuin kesällä. Yksi syy on vitamiinin puute. Jalkapalloseuran fysioterapeutti” Tshaika ” Olga Doycheva kertoi 161.RU miksi tämä puute esiintyy ja miksi se on vaarallista.Syitä voi olla useita. Ensimmäinen eikä ilmeinen on raskaana olevien naisten ja imettävien äitien järjetön ravitsemus. Tämä johtaa vitamiinivarantojen vähenemiseen lapsen edelleen muodostavassa kehossa. Virheellinen imetys ensimmäisen elinvuoden aikana kefirin, lehmänmaidon ja muuntamattomien maitoseosten hallitsevalla käytöllä tekee myös immuniteetin perustan horjuvaksi.

Muut syyt:

täydentävien elintarvikkeiden myöhäinen ja riittämätön käyttöönotto lasten ravitsemuksessa;
Alhainen vitamiinipitoisuus esikoulu-ja kouluikäisten lasten päivittäisessä ruokavaliossa;
vitamiinien riittämätön saanti ruoasta yksitoikkoisen terapeuttisen ravitsemuksen vuoksi;
elintarvikkeiden vitamiinien hyödyntäminen suoliston loisten ja patogeenisten suoliston avulla microflora.No, tutkimustulokset ovat osoittaneet, että se ilmenee kesällä. Tämä osoittaa, että suurimmalla osalla Venäjän väestöstä on ympärivuotinen hypovitaminoosi. Sekä aikuiset että lapset ovat alttiita A -, B -, C-ja E-vitamiinien puutokselle sekä hivenaineille, kuten raudalle, sinkille, jodille.Vitamiinien tarjonnan väheneminen lapsille pahentaa kestävyyttä, fyysistä ja henkistä suorituskykyä, vähentää lasten vastustuskykyä akuutteihin tartuntatauteihin, vaikeuttaa sairauksien hoitoa ja vähentää sen tehokkuutta. Vitamiinin puutos vaikuttaa myös ylähengitysteiden kroonisten sairauksien pahenemiseen, ruoansulatuskanavaan, lisää ionisoivan säteilyn ja muiden ympäristölle epäedullisten ympäristötekijöiden kielteisiä vaikutuksia kehoon.

Vitamiinin ja hivenaineiden puutteen kehittymiseen lapsilla voi liittyä erilaisia terveyshäiriöitä. Venäläisten lasten epätasapainoinen ja riittämätön (sekä laadullisesti että määrällisesti) ravitsemus on johtanut siihen, että useimmilla heistä on hivenaineiden ja vitamiinien puute, anemia havaitaan 16-47%: ssa ja piilevä raudanpuute 24-63%: ssa. Lisäksi raudan ja jodin kaltaisten hivenaineiden alkeellisen puutteen vuoksi viime vuosina on ollut selvä suuntaus lasten mielenterveyden heikkenemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *