Maatalousministeri selitti perunan kohtuuttoman hinnan Rostovissa

Alueellisen maatalousministeriön päällikkö Konstantin Rachalovski kommentoi perunan hintojen nousua Rostovissa. Tärkeimmäksi syyksi ministeri ilmoitti muiden alueiden sadon vähenemisen.

Rachalovskin mukaan tilanne alueellamme on vakaa ja sato hyvä.

– Don maatalousyritykset ja maatilat, lukuun ottamatta yksityisiä maatiloja, korjattu perunat 82% pinta – alasta, bruttosato oli 145,7 tuhatta tonnia, mikä on 5,5% suurempi kuin edellisenä vuonna, – ministeri sanoi kokouksessa operatiivisen Keskuksen tilanteen seurantaan elintarvikemarkkinoilla.

Rachalovski selitti, että Don-yritykset voivat tarjota perunoita paitsi alueelleen, myös naapureille. Ne ovat kuitenkin erikoistuneet lähinnä ”varhaisperunoihin”, joita toimitetaan pohjoisille alueille. Syksyllä Donille piti tulla perunaa muilta alueilta.

Ministeri vahvisti asiantuntijoiden lausunnon 161.RU että juuri syksyn satokatot muilla alueilla aiheuttivat kohun markkinoilla.

Samalla Rachalovski kiirehti rauhoittelemaan kaikkia ja sanoi ryhtyvänsä toimiin perunan hinnan alentamiseksi. Yksi ehdotuksista on viikonloppumessut, joissa tarjotaan ilmaisia paikkoja vihannestuottajille. Viime messuilla vähimmäishinta oli 38 ruplaa kilolta, mikä on 7 prosenttia keskiarvoa alhaisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *