Liike-elämän muuttoliike. Jotka ovat uusia markkinoita Aksai yrittäjien yhteydessä

Aksain kaupunginosassa suljettujen kauppakeskusten yrittäjät siirtyvät vaihtoehtoisiin kohteisiin. Tuotteiden hinnannousun taustalla heidän lausuntonsa kuulostavat rohkaisevilta: hedelmiä ja vihanneksia voi ostaa 2-3 kertaa halvemmalla kuin Rostovin myymälöissä ja supermarketeissa. Miten kauppiaat asettuivat uusiin paikkoihin, mitä ”bonuksia” he saivat Donin hallitukselta ja mitä näiden markkinoiden rakentajat sanovat — Marina Garichyanin raportissa.

Kaupungissa vai taajamissa?
Aksain alueen kauppapaikat estettiin huhtikuussa 2021 turvallisuusjoukkojen tehtyä ratsian liittyen Babajevin ja Borzenkon rikosjuttuun. Liikemiehen klaanin johtajan Karim Babajevin epäiltiin keväällä perustaneen rikollisryhmän, joka otti laittomasti haltuunsa maan, jonne markkinat ilmestyivät. Myös babajevin pojat Vadim ja Eduard nimettiin rikollisiksi, kuten myös virallinen Vitali Borzenko, joka johti Aksain piiriä yli 20 vuotta. Britanniassa on puolen vuoden ajan ilmoittautunut ryhmään yli 10 ihmistä — babajevin perheen lakimiehiä, kirjanpitäjiä ja liikekumppaneita.Suljettujen markkinoiden liikemiesten joukkoprotestien jälkeen Rostovin alueen viranomaiset tarjosivat useita uusia kauppapaikkoja sen sijaan:

Agro Mall Leninin maatilalla;
Yuzhny bataykissa;
tukku – ja vähittäiskauppakompleksi Koysugin kylässä;
elintarvike – ja logistiikkakompleksi Aksain alueella;
Elohopeamessut.
Kaikkia kohteita alettiin rakentaa vuonna 2021-kaukana Rostovin rajojen ulkopuolella. Tämä on suurin ero ”Babajevin” markkinoihin.

Tukkutorien poistaminen kaupungin ulkopuolelta on maailmanlaajuinen käytäntö, hän painotti taannoisessa keskustelussa kirjeenvaihtajan kanssa 161.RU Donskoin yritysasiamies Oleg Dereza. Ainakin suuret ostoskeskukset ja marketit aiheuttavat hänen mielestään liikenneruuhkia.

– Jotkut yrittäjät sanovat: ”haluamme käydä kauppaa vanhoilla paikoilla.”Ja ymmärrämme hyvin, että tämä on todella paras skenaario heille, mutta aksain alueen sivustot suljetaan tuomioistuimen päätöksellä. Emme voi vaikuttaa häneen millään tavalla, joten meidän on toimittava nykytilanteen pohjalta, yrittäjien oikeuksia puolustava valtuutettu sanoo.Kaupungissa oli vielä yksi koroke Aksain alueen liikemiehille. Miljardööri Ivan Savvidin Agrocom-konserni salli väliaikaisesti avata kaupan Sholokhov Avenue 282: n siviili – ilmailutehtaan alueella-lähellä vanhaa lentokenttää.

– Yrittäjät kääntyi meille, ja vuokrasimme hangar ja tontin alueella, – määritelty ”Agrocom”. – Se on paikallinen, kaukana tuotantoalueesta.Nyt Agrocomin työmaalla on kymmeniä rekkoja, joista myydään hedelmiä ja vihanneksia. Mandariinit antavat 65 ruplaa kilogrammaa kohti, antavat 50 ruplaa kilolle perunoita, paprikat menevät 40: lle. Paikan päällä kauppiaat kertovat, että eri arvioiden mukaan tänne on muuttanut 150-200 ihmistä. Markkinoiden edustaja selvensi, että luku muuttuu jatkuvasti — paviljonkeja ja telttoja asennetaan, joku kuljettaa vain tavaroita. Vain kuorma-autot pääsevät porttien läpi torille. Sinne päästäkseen on mentävä vanhan Lentokentän alueelta ja käännyttävä koko matkan vasemmalle.- Se on 2-3 ruplaa kalliimpaa täällä, mutta [ostajat] ei tarvitse mennä läpi liikenneruuhkia noilla etäisyyksillä, — omistajat myyntipisteistä selittää, viitaten uusiin ostoskeskuksia lähellä Batayk. Monet tänne jääneistä asuvat lähistöllä. Ne ovat mukavat.

Vanhan lentokentän rakentamisen antoi sama ”Agrocom-ryhmä” yrittäjille, jotka myivät rakennustarvikkeita Babajevin markkinoilla. Siellä oli kauppakeskus ”Air terminal”. Katsomot tapetteineen ja sohvineen ovat vanhojen lautailuohjeiden ja matkatavaroiden nouto-ohjeiden vieressä.

Kiitotiellä oli myös kaupankäyntiä, mutta marraskuuhun mennessä työmaa oli tyhjä. Lokakuun 20.päivästä lähtien uusien tavaroiden tuonti yrittäjille oli yllättäen kielletty, mikä antoi mahdollisuuden myydä jäljellä olevat vihannekset ja hedelmät. Lentoonlähdön omistaa miljardööri Viktor Vekselbergiin yhdistetty rakennelma — juuri hän oli Aksai-markkinoilla paikkansa menettäneiden ensimmäinen turvapaikka keväällä. Tukkumyynnissä ihmiset joutuvat ajamaan muutaman lisäkilometrin. Tämä on bisnestä, kuten sanotaan”, Bisnesasiamies Oleg Dereza lisäsi. – Yrittäjien Aksai markkinoilla pitäisi ymmärtää, että niiden vahvuus on yhtenäisyys. Niiden ei kannata odottaa säätä meren äärellä, vaan siirtyä uusiin kohteisiin nopeammin. Joka kuukausi he menettävät asiakkaansa. He voisivat neuvotella omistajien kanssa, neuvotella itselleen hyvät ehdot. Valitettavasti yrittäjät eivät ole toistaiseksi tarttuneet tilaisuuteen neuvotella viranomaisten kanssa.

Vihannesvarikko Don teiden urakoitsijalta
Tukku-ja vähittäiskauppa ostoskeskus ”Yuzhny” Batayk sijaitsee Zaselye kadulla, 17 – Tämä on 1089th kilometrin M-4 valtatie. Viralliset avajaiset rituaaline nauhanleikkauksineen pidettiin 1.lokakuuta, mutta kaupankäynti alkoi varsinaisesti kuun loppuun mennessä.

Ensimmäistä kertaa olimme ”Southern” lokakuun 19, odottaa nähdä autoja tukossa tavaroita. Mutta se oli tyhjä. Suurin osa asukkaista on rakentajia, jotka pystyttävät varastotiloja ja paviljonkeja. Aluetta ei ehditä kiertää nopeasti: 20 hehtaaria on jo päällystetty asfaltilla. Noin 20 minuutin kuluttua häntä vastaan tuli mies, joka kysyi, miksi he olivat tulleet. Alexander kieltäytyi aluksi kertomasta sukunimeään, hän sanoi olevansa markkinahallinnon edustaja. Hän myös tarkensi, että kauppa alkaa 25.päivä.Vastuussa ” Southern ”ryhmä rakennusyritysten” Don”, joka on investoinut yli 600 miljoonaa ruplaa hankkeeseen. Ne aikovat käyttää vielä 200 miljoonaa vuoden 2021 loppuun mennessä. Yli 200 konttia kuljetettiin sinne Atlant-Yugin torilta.Noin 250 kuorma-autoa, joissa on vihanneksia ja hedelmiä, tulee Yuzhnyyn joka päivä, GSK Donin lehdistöpalvelu kertoi. Nyt on valmistumassa neljä vihannesvarastoa, joissa jokaisessa on 10 jääkaappia, joiden tilavuus on 550 m3.

– Joulukuun 1. päivään asti vuokralomat ovat voimassa yrittäjillä, maksua ei peritä. On mahdollista, että lomia pidennetään. Tämä seikka on luonut yrittäjille mahdollisuuden myydä vihanneksia ja hedelmiä alueen halvimmalla hinnalla. Samalla tuotteiden laatu on erittäin korkea”, sanoi GSK”Don”. – Sivusto, jolla ostoskeskus sijaitsee kuuluu ”mailla ratkaisun” Batayk. Tällaisia alueita tarvitaan kaupungin infrastruktuurin muodostamiseen ja kehittämiseen. Kaupungin viranomaiset päättävät itse, miten sitä käytetään. Syyskuuta ORTC Yužnyille luvan kauppa-ja messutoimintaan. Tämän seurauksena sillä on pysyvä yleismessujen oikeudellinen asema.Yrittäjät kuitenkin valittavat, että muutto on kaikkea muuta kuin ilmaista. Useita ihmisiä kertonut 161.RU että minun piti ostaa paikka jonossa-summa oli erilainen kaikille.

– Tämä on rahan nostamista, mutta olemme jo käyttäneet niin paljon liikkuessamme.

– Miksi he suostuivat ehtoihin?

– Epätoivoinen tilanne. Joko siellä tai ei missään. Olemme käytännössä istuneet toimettomina jo pitkään, meidän on tehtävä töitä. Minulla on iso perhe.

Ihmisoikeusaktivistit ovat kertoneet olevansa valmiita auttamaan, jos yrittäjät kääntyvät heidän puoleensa ja kertovat heiltä rahaa vaatineiden nimet. Toimituksen mukaan tietoja ei ole vielä toimitettu.

– Omistajat eivät ota rahaa. Ymmärtäkää, että kun yrittäjät menettivät entiset työpaikkansa, heidän ympärilleen alkoi heti ilmestyä kaikenlaisia haita, jotka, sanotaanko, antoivat neuvoja. En sulje pois vilpillistä suunnitelmaa: he veivät rahat aivan ilmojen alta. Ehkä heidän olisi joka tapauksessa pitänyt liittyä tähän jonoon— Dereza pohtii. Jos yrittäjät haluavat sanoa, että heiltä vietiin rahaa, anna heidän kertoa tekijöiden nimet.Tarkastimme Yužnyin toisen kerran 28.lokakuuta. Kuva on muuttunut: autoja ja ostajia on ilmaantunut.

– Täällä on kaunista. Meille luvattiin, että he kohtelevat meitä hyvin”, täällä myyvä Mehman Nasibov iloitsi. Kiitos, että teit tuollaisen paikan, asvaltti pohjusti. Minun on helppo päästä sinne, se kestää noin 20 minuuttia. Kaikki tulevat meille: Krim, Voronezh, Donetsk, Lugansk, Volgograd, Saratov, Belgorod, Krasnodar. Meillä on ihanin kaki!

Mikä on” eteläinen ” hinnoilla:

perunat-28 ruplasta./kg;
omenat-32 ruplasta./kg;
mandariinit – 60 ruplasta./kg;
kaali-30 ruplasta./kg;
sipuli-25 ruplasta./kg;
kaki-60 ruplaa/kg.

– Pidimme tietysti vanhasta paikasta, asiakkaamme ovat käyneet siellä jo vuosia, kaikki tuntevat toisensa, kertoo toinen yrittäjä, joka pyysi olemaan tarkentamatta nimeään. – Koska maa Aksai, jako tehtiin, ja me suffer.By 2024 yuzhnysta aiotaan tehdä suuri kaupparypäs. Siellä ei ole vain vihanneksia ja hedelmiä: kauppa-ja teollisuuskompleksit ja maisemasuunnittelupuisto sijaitsevat 182 hehtaarin alueella. Työpaikkojen määrän pitäisi kasvaa kolmessa vuodessa 15 tuhanteen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 4,5 miljardia ruplaa. GSK Donin hallituksen jäsen Aleksei Knyshov sanoi 161.RU että yhtiö rahoittaa nyt hanketta omista varoistaan.

Uusi ”Atlant” suoristaa olkapäänsä
Muutamme pari kilometriä batayskista itään-Aksain piirin Leninin maatilalle. Heydar Aliyev-kadun 1: een rakennetaan Agro-Ostoskeskus, elintarvikkeiden tukkutori. Se avattiin virallisesti 1. marraskuuta, mutta saavuimme sinne 2.Toisin kuin ”Southern” on ”Agro Mall” toimittajat huomataan välittömästi. He kysyvät useita kertoja, mikä julkaisun nimi on, ja valokuvaavat lehdistökortin – ” viranomaisille.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *