Ihmisten ulkonäkö muuttuu ilmaston lämpenemisen takia

Ilmaston lämpenemisen vuoksi ihmisen ulkonäkö voi muuttua erilaiseksi. Näin totesivat Cambridgen yliopiston tutkijat. He analysoivat, miten Homo sapiensin ulkonäkö on muuttunut viimeisen miljoonan vuoden aikana, ja tekivät ennusteen tulevasta, Sasapost kertoo.

Tutkimukseen osallistuneet keräsivät noin 300 Homofossiilia, jotka elivät eri aikakausina ja eri puolilla maailmaa. Sitten he määrittivät, millaisessa ilmapiirissä kukin yksilö eli.

Tutkimus osoitti, että aiemmin ihmisen kehon koko on muuttunut toistuvasti. Tämä liittyi suoraan lämpötilaan. Kylmässä ilmastossa ihmiset suurenivat, lämpimässä ne vähenivät.

Laji Homo sapiens ilmestyi noin 300 000 vuotta sitten Afrikassa. Homo-suku on kuitenkin ollut olemassa jo paljon pidempään, ja siihen kuuluvat Neandertalilaiset ja muut sukupuuttoon kuolleet sukulaislajit, kuten Homo habilis ja Homo erectus.

Lajimme evoluution tärkein piirre on taipumus kasvattaa kehon ja aivojen kokoa. Nykyihminen on 50% painavampi kuin Homo habilis, ja hänen aivonsa ovat kolme kertaa suuremmat. Tulevaisuudessa tämä suuntaus voi tutkijoiden mukaan kuitenkin muuttua.

Tutkijat ovat ehdottaneet, että ihmiset lisäävät melaniinin, ihon, hiusten ja silmien väriin liittyvän pigmentin tuotantoa. Koska sitä tulee lisää, ihmisten iho muuttuu tummemmaksi. Lisäksi on todennäköistä, että kehon ja aivojen koko pienenee jonkin verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *