Hinnat ilman rajaa. Liha Rostovissa vuonna 2022 nousee hintaa 20: llä%

Vuoden 2021 loppuun mennessä Rostovin lihan hinta nousee 50 prosenttia. Ennusteen antaa kaupunginhallitus. Viimeisen vuoden aikana naudanlihan hinta kaupoissa on noussut 31,5 prosenttia, sianlihan – 30 prosenttia, broilerin – 54 prosenttia, kauppaosasto kertoi.

— Neljännellä neljänneksellä 2021, sekä ensimmäisellä neljänneksellä 2022, lihan hintojen nousu jatkuu ja se on 15% naudanlihan, 20% sianlihan, 15-24% siipikarjanlihan, jopa 30% mausteet, — sanoi Konstantin Tihonov, osastopäällikkö.

Perunoille kirjattiin tänä syksynä ennätyshyppy hinnoissa: Rostovissa siitä on tullut lähes herkku. Viime syksyyn verrattuna perunan hinta on noussut 62,3 prosenttia — ja tämä on vain virallista tietoa. Reaalihinnat markkinoilla ovat kaksinkertaistuneet tai jopa kolminkertaistuneet. Rostovin alueen maatalousministeri Konstantin Rachalovski selitti tällaisen hypyn sadon menetyksellä muilla alueilla.

161.RU kirjoitin siitä, miten ruoan hinnat Rostovissa ovat muuttuneet. Paitsi liha on kallistunut, myös leipä tattarilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *