Toisin kuin kilpailijat, Galaxy S20 Ultra integroi 108 megapikselin resoluution (12000×9000) yhdeksi ”automaattitilassa” olevista resoluutioista, joten käyttäjät voivat asettaa sen oletusarvoiseksi maksimiresoluutioksi. Se on todella mielenkiintoista, koska ensimmäistä kertaa käytämme sensorin täyttä resoluutiota testeissämme.

Muut puhelimet käsittelevät niiden maksimiresoluutiota (40/48/64/108 megapikseliä) erityisenä ”tilana”, johon käyttäjien on vaihdettava, jolloin niiden käyttö on paljon epätodennäköisempää. Oletuksena, ne toimivat 1/4 resoluutio, joka menee 10-27 megapikseliä.

Avain kamera tekniset tiedot + Mitä uutta
Takakamerajärjestelmä (3 kameraa + ToF-anturi)
Ultrawide: 13mm 12-MP f / 2.2 ultrawide
Ensisijainen: 25mm 108-MP f / 1.8 leveä (ensisijainen)
Zoom: 103mm 48-MP f/3.5 zoom long
Samsung Galaxy S20 Ultra edustaa suurta eskalaatiota Samsung Galaxy S-kameran laitteistoasetuksista. Galaxy S10 ja Note 10 ensisijainen kamera oli lopullinen evoluutio Galaxy S9, joka oli johdannainen Galaxy S8 Kamera, mutta paljon parempi linssi.

Ensisijainen anturi on lähes 3x suurempi kuin Galaxy S10 ja arvioimme, että linssi kerää ~2x enemmän valoa. Vain äskettäin tarkistettu Mi Note 10 kamera on tällainen anturi, todennäköisesti koska se on sama, suunniteltu ja valmistettu Samsung, Samsung S5khmx (Samsung ei ole vahvistanut tätä, mutta se on ainoa, joka vastaa).

S20 Ultra on uusi pitkä zoom (80mm+) 35mm vastaava polttoväli 91mm. se ei ole hulluin näkemämme (Huawei P30 Pro kamera on 135mm zoom), mutta zoom-ystäville, 91mm on valtava boost viime vuoden 52mm.

12 megapikselin ultralaajakamera pitää 13mm Objektiivin, mutta vaikka resoluutio meni 16MP alas 12MP, kennon koko on kasvanut lähes 50% Galaxy S10/Note 10: stä.

Löydät tarkemmat kameran tekniset tiedot ja yleiset tekniset tiedot Galaxy S20 Ultra specs-sivulta.

Kuvanlaadun Analyysi
Tärkeää: selvennetään joitakin terminologiaa käytämme:

”kuvankäsittely”: Ohjelmistotyö, joka parantaa kuvatiedon laatua
”kuvan suodatus”: Ohjelmistotyö, joka muuttaa valokuvan tyyliä (esteettisyyttä).
”context photo”: suuri likiarvo siitä, mitä näemme
Mukaan lukien kuinka synkkä kohtaus todellisuudessa on
Vain luodinyhteyden vuoksi.
Ei laadun mittapuu
Huomautus kameran IQ benchmark: meidän kamera pisteytysjärjestelmä perustuu neljään ”pilarit” tai osapisteet, jotka tarjoavat kaivattu vivahde: päivä, yö, zoom ja ultralaajakuvaus.

Päivänvalokuvaus
Päivänvalo valokuvaus on yksi alueista, jotka on eniten vaikuttanut käyttöönotto Samsungin 108MP kuva-anturi, varsinkin koska 108MP on saatavilla yhtenä päätöslauselmat ”auto” – tilassa, tila, joka lähes jokainen käyttää koko ajan. Käytämme Puutarha kohtaus useita kertoja havainnollistaa eri asioita, koska se sisältää monia asioita tarvitsemme päivänvalon valokuva vertailuja.

Näytämme, miten S20 Ultra pärjää parasta päivänvalokameraa vastaan: Mate 30 Pro.

Out of the box, molemmat puhelimet kaapata erittäin hyvä edustus kohtaus, jossa Huawei Mate 30 pro on etu HDR valokuvaus. Se näkyy parhaiten kuvan vasemmassa alakulmassa, jossa S20 Prossa asiat ovat hieman liian tummia, mutta hyvin esillä Mate 30 Prossa.

Alla, katsomalla tason yksityiskohtia kääntää täysin mikä kamera on etu. Samsung Galaxy S20 Ultra 108mpcaptures hämmästyttäviä yksityiskohtia. Se ei ole kikka ja antaa käyttäjien rajata ja uudelleenkehittää vapaammin kuin koskaan ennen.

”SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA 108MP kaappaa uskomattomia yksityiskohtia”
Daylight photography-Yhteenveto
S20 Ultra ja Mate 30 Pro torni korkealla muun kilpailun yläpuolella, hyvin erilaisista syistä. Jos todella haluat suuren valotuksen ja HDR: n pois laatikosta, Mate 30 Pro tekee sen erittäin hyvin.

Jos haluat kaapata uskomattomia yksityiskohtia, Galaxy S20 Ultra on kamera valinta, mutta vähemmän toimiva HDR. Tietenkin haluaisimme parhaat yksityiskohdat ja paras HDR samaan kameraan, mutta se ei ole tänään.

Yökuvaus
Tässä osiossa mainitsemme termin LUX muutaman kerran. Se on pohjimmiltaan laite, jota käytetään kirkkauden mittaamiseen, ja voit oppia lisää Mikä on LUX-sivultamme. Täydenkuun yö on 0,3 luksia, Hämärä 10 luksia ja esimerkiksi toimistovalaistus 300 luksia.

Alla oleva kohtaus on haastava mille tahansa kameralle, koska siinä on värejä, kohokohtia, kontrastia, hyvin valaistuja ja varjoisia alueita samassa näkymässä.

Alla näet, miten Huawei Mate 30 Pro ja Mi Note 10 molemmat merkittävästi muuttaa yleistä väriä ja luminositeetti/kontrasti kohtaus.

Muutos on väri värisävy on hankala korjata useimmille käyttäjille, ja menetys varjo / kontrasti tietojen takia kuvan suodatus ei yleensä kerrytettävissä. Aina muistaa, että kirkkaampi ei ole aina parempi, kun se tulee yö valokuvaus.

Samaan aikaan Galaxy S20 Ultra ja iPhone 11 Pro tekevät parempaa työtä syömällä värisävyjä, jotka ovat lähempänä alkuperäistä näkymää. Molemmat puhelimet tarvitsisivat ~15% värikylläisyyttä boost päästä mahdollisimman lähelle alkuperäistä kohtausta kuin mahdollista, mutta se on erittäin helppo muokata puhelimessa.

Alla näet jälleen, kuinka hyvin puhelimet ovat vanginneet värivivahteet ja kohtauksen yleisen kirkkauden/kontrastin. IPhone 11 Pro photo on kuitenkin paljon äänekkäämpi kuin Galaxy S20 Ultra, ja paljon yksityiskohtia on menetetty samoin: osa johdot katoavat, ja jopa sana ”Street” on tullut lukukelvoton iPhone 11 Pro.

”GALAXY S20-ULTRAKAMERA hallitsee täysin IPHONE 11 PRO-puhelinta yöllä”
Jopa takana olevan talon ränni on osittain kadonnut, ja niin ovat myös talon yksityiskohdat vasemmalla. Galaxy S20-Ultrakamera dominoi täysin iPhone 11 Pro-puhelinta öisin.

Vertailu Mate 30 Pro: n kanssa osoittaa Huawein aggressiivisen melusuodatuksen, joka aiheuttaa keltaisessa talossa pientä tekstuurin menetystä. Koska Mate 30 Pro kuitenkin kirkastaa kaiken ja ampuu korkeaäänisesti, takaosan ruskeasta talosta paljastuu ylimääräisiä yksityiskohtia ja tekstuuria.

Galaxy S20 Ultra on pieni etu, kun se tulee resoluutio, joten jos uudelleen kehystää tai rajata kuvan, se voi tehdä huomattava ero.

Xiaomi Mi Note 10 on samanlainen strategia kuin Mate 30 Pro Valaistus tausta ja onnistuu vangita hieman korkeampi yksityiskohtien kuin S20 Ultra. ”Valkoinen” katukyltti on kuitenkin muistutus siitä, että väriosastoon tarvitaan lisää virityksiä.

Ei HDR-valokuvausta (~0.5 LUX)
Pehmeässä valaistuksessa, ilman vahvoja kohokohtia, Galaxy S20-Ultrakamera toimii erittäin hyvin ja tallentaa elämänmakuisia värejä ja tunnelmaa.

Värillisissä pulloissa Galaxy S20 Ultra kuvasi parhaiten kohtauksen alkuperäisen tunnelman ja valaistuksen verrattuna Huawei Mate 30 Pro-ja Mi Note 10-kameroihin, jotka ovat kaksi parasta aiemmin testattua Android-kameraa. Olemme lisänneet iPhone 11 Pro viitteeksi samoin.

Alla Mate 30 Pro muuttaa värejä huomattavasti, siirtyen oranssiin sävyyn ja kontrastiin. Taustalla näkyy melukuvio, joka on myös hieman lohkeava.

Alla Mi Note 10 kaappaa suuria yksityiskohtia, itse asiassa hieman parempi kuin Galaxy S20 Pro, mutta myös muuttaa alkuperäisen kohokohtia ja värisävyjä tuottaa hyvälaatuisen kuvan, mutta hallinnan menetys valokuvaaja.

Alla, iPhone 11 Pro on vaikea pysyä. Huomaa, että otimme tämän kuvan ilman ultra-pitkä altistustila, verrata omenat omenat (ei pun tarkoitettu). Ilmeisesti näissä Android-puhelimissa on myös tällaisia tiloja, mutta se on enemmän taiteellinen asia kuin Kuvanlaatuongelma.

Joka tapauksessa iPhone Pro 11: n melu on hyvin havaittavissa, ja värit ovat paljon vaimeampia kuin niiden pitäisi olla. Kameran näkökulmasta tämä on pitkä kevät ja kesä Apple-käyttäjille, ennen kuin seuraava iPhone ilmestyy syyskuun lopulla.

Rajatut kuvat tarjoavat lisää oivalluksia. Sekä Mate 30 Pro että Galaxy S20 Ultra voivat kaapata suuria yksityiskohtia, mutta tarkasteltaessa joitakin kiinalaisia merkkejä, S20 Ultra kuvat säilyttää pieniä yksityiskohtia hieman paremmin, kun taas Mate 30 Pro teroitus suodatin tekee joitakin niistä lukukelvoton.

S20 Ultran melukuvio on myös hienompi ja jotkin yksityiskohdat, kuten takana oleva vihreä pullon ääriviivat, ovat Samsungin puhelimessa terävämpiä ja luonnollisen näköisiä.

Mi Note 10 on paljon kiistanalaisempi vertailu, koska se käyttää samaa 108mp anturia kuin Ultra, mutta erilaisia kuvankäsittely-ja suodatusstrategioita. Tällä kierroksella Mi Note 10: llä on hienoinen etu hienoilla yksityiskohdilla, luultavasti kahdesta syystä:

se luultavasti sulautuu vähemmän kuvia aikana multi-frame melunvaimennus. Riippuen laadusta kehykset uudelleen kohdistus, asiat voivat saada hieman sumea
sen kuvansuodatus ei ole yhtä vahvaa kuin S20 Ultran. jos tarkastelet pieniä merkkejä punaisessa pullossa, näet, että Samsungin kameran kontrastisuodatin tekee hahmoista hieman isompia ja niiden ympärillä on sädekehä (soi). Kuitenkin, tämä pikselin laajennus ja värisuodatus voi vahingoittaa hyvin pieniä yksityiskohtia.
Galaxy S20 Ultra on parempi kuin Xiaomi Mi Note 10 kaappaamalla yleinen kohtaus (värit+mieliala+yksityiskohdat). Läheltä katsottuna Mi Note 10 saa hieman parempia yksityiskohtia, joilla voi olla merkitystä kohteen tekstuurin mukaan. Jos et tarvitse rajata tai zoomata, Galaxy S20 Ultra on paljon parempi hallittavuus, koska kuva on lähimpänä mitä näet.

Vertailu iPhone 11 Proon puhuu puolestaan. S20 Ultran ylivertainen laitteisto on ylivoimainen 11 Prolle, jonka on vaikea vangita asioita, kuten sinisen pullon ohutta narua ja mitalin pieniä yksityiskohtia ja muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *