Monilla ihmisillä on hyvin kaksijakoinen käsitys kapitalismista, joka tahraa heidän mielipiteensä sijoittamisesta. Tietyt skandaalit, kuten Enronin romahdus vuonna 2001 ja suuren laman aiheuttaneen pankkikriisin seuraukset, ovat antaneet ihmisille hyvin kielteisiä käsityksiä yrityksistä ylipäätään. Siksi heidän on vaikea nähdä sijoittamisen mahdollisia sosiaalisia hyötyjä.

Tilanne on muuttunut viime kuukausina, kun yhä useampi alkaa tutkia sosiaalisesti vastuullisen sijoittamisen mahdollisuuksia. Tämä voi itse asiassa olla odottamaton hopeareunus äskettäisessä pandemiassa. Yhä useampi alkaa arvostaa sitä positiivista muutosta, jonka eettiset yritykset voivat tuoda pöytään.

Voit todistaa yhtäkkistä kiinnostusta sosiaalisesti vastuulliseen sijoittamiseen tarkastelemalla indeksirahastoja, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppisiin rahoitusvaroihin. Yksi suurimmista kestävään ja muuhun eettiseen varallisuuteen keskittyvistä indeksirahastoista antoi 10 prosentin tuoton kesäkuusta alkaen. Samaan aikaan S&P 500 laski itse asiassa yhden prosentin samana ajanjaksona. Myös muut kestävät indeksirahastot osoittavat, että sosiaalisesti vastuulliset osakkeet ja joukkovelkakirjat menestyvät muita markkinoita paremmin.

On monia tapoja olla sosiaalisesti vastuullinen sijoittaja, joka voi sisältää jopa penniäkään osakkeita. Näet tämän listan penniäkään varastot löytää yrityksiä, jotka ovat vihreitä liiketoimintamalleja.

Kun kiinnostus kestävään sijoittamiseen kasvaa edelleen, sijoittajien on saatava enemmän tietoa. Tässä on muutamia tekijöitä, jotka sosiaalisesti vastuullisten sijoittajien on otettava huomioon pyrkiessään luomaan arvojaan paremmin edustavia salkkuja.

Sijoittajien on otettava huomioon vähemmän selvät uusiutuvan energian varastot ja elinkelpoiset liiketoimintamallit.
Uusiutuva energia on luonnollisesti yksi suurimmista vetonauloista sosiaalisesti vastuullisille sijoittajille. Uusiutuvan energian markkinoiden odotetaan nousevan yli 1,5 biljoonaan dollariin vuoteen 2025 mennessä, mikä on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tiedä uusiutuvasta energiasta juuri mitään.

Monet sijoittajat ja suuri yleisö sekoittavat uusiutuvan energian aurinkosähköön. On selvää, että aurinkovoima on esimerkki uusiutuvasta energiasta. On kuitenkin paljon muitakin uusiutuvia energialähteitä, jotka on otettava huomioon.

Sosiaalisesti vastuullisten sijoittajien on tunnustettava, että uusiutuvan energian markkinoilla on kupla. Aurinkoenergiayhtiöiden määrä, joka on pullahtanut esiin viime vuosina, on hullu. Valitettavasti monet niistä eivät ole erottautuneet markkinaosuuttaan kalastelevien kilpailijoiden kasvavasta merestä.

Monet niistä ovat myös yrittäneet torjua aurinkoenergian kasvavaa kysyntää kehittämättä tuotteitaan riittävästi. Joillakin aurinkoenergian valmistajilla on kehnot mallit, jotka eivät vastaa kuluttajien odotuksia.

Tämä tarkoittaa, että muuntyyppiselle uusiutumattomalle energialle on olemassa suurelta osin hyödyntämättömät markkinat. Geoterminen energia ja tuulivoima voisivat tuottaa valtavia energialähteitä lähitulevaisuudessa.

Näiden uusiutuvan energian yritysten on tietenkin löydettävä tapoja erottautua ja varmistettava, että niiden liiketoimintamallit ovat terveitä. Niillä on oltava pääsy maantieteellisiin profiileihin ja muihin resursseihin, jotka pitävät niiden toiminnan käynnissä tulevina vuosina.

Yritykset, jotka täyttävät nämä odotukset, menestyvät todennäköisesti hyvin. Sosiaalisesti vastuulliset sijoittajat voivat saada heiltä paljon.

Sosiaalisesti vastuulliset valeyhtiöt kitkettävä huolellisesti
Kuten kaikilla uusilla markkinoilla, tulee olemaan huijareita. Sosiaalisesti vastuullisten yritysten markkinat eivät ole poikkeus.

Monet yritykset ovat jo alkaneet hyödyntää valtavaa kiinnostusta ympäristöystävällisiin tuotteisiin ja muihin eettisiin liiketoimintamalleihin, joita ne eivät itse noudata. Tätä kutsutaan usein ”viherpesuksi.”

Yrityksillä, jotka esittävät itsensä väärin sosiaalisesti vastuullisina, ei todennäköisesti ole kovin menestyksekästä tulevaisuutta. Niillä on erittäin suuri todennäköisyys saada FTC: ltä sakot brändinsä vääristelystä. He myös seistä menettää suuren osan markkinaosuudestaan jälkeen asiakkaat ymmärtävät, että he eivät todella elää jopa niiden kestävän ja eettisiä lupauksia.

Voi olla suurempi muutos kohti yrityksiä, joilla on paikallinen jakelustrategia
Lokalisointi on merkittävä trendi modernissa liiketoiminnassa. Moni haluaa jäädä paikallisten yritysten taakse, koska niillä on tapana jättää pienempi hiilijalanjälki. Osa tästä johtuu siitä, että he käyttävät paikallisia toimittajia, joiden ei tarvitse kuljettaa materiaaleja pitkiä matkoja.

Vaikka paikalliset yritykset ovat yleensä pieniä yrityksiä, on mahdollista, että suuret yritykset, jotka ovat julkisesti kaupankäynnin hyödyntää lokalisointi samoin. He saattavat menestyä käyttämällä alueellisia solmukohtia yhteyden eri alueiden asiakkaiden kanssa, joten heidän ei tarvitse kuljettaa tuotteita valtion rajojen yli.

Kestävä sijoittaminen yleistyy pandemian jälkeen
Pandemia on muuttanut ihmisten prioriteetteja monin tavoin. Yhä useampi on huolissaan eettisestä sijoittamisesta, ja määrä todennäköisesti kasvaa pandemian lähestyessä loppuaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *