Axon 10 Pro julkistettiin 2019-02-01 ja oli alun perin suunnattu high-end markkinoille. Julkaisuhetkellä tämän tarkastelun, Axon 10 Pro oli hinnoiteltu $545 USD, ja se tekee siitä ”Premium” puhelin, joka ei kilpaile suoraan ”High-end” niistä hinnoiteltu paljon korkeampi.

Teollinen Muotoilu

ZTE Axon 10 Pro on rakennettu päivitetty teollinen muotoilu verrattuna viime vuoden ZTE Axon 9 Pro. Sen ilme on miellyttävä, ja se käyttää kaksoiskäyrää (etu-ja takaosa), joka on samanlainen kuin Samsungin tai Huawein high-end-puhelimissa.

Älypuhelimen leveys on 73,4 mm (2,89 tuumaa) ja paksuus 7,9 mm (0,31 tuumaa), joten se tuntuu mukavalta kädessä. Käytämme U. S M-kokoisia käsineitä miesten käsikokoon viittaamiseen, joten tämä vaihtelee henkilöstä toiseen.

Laite painaa 175 grammaa (6,17 oz), ja pidämme painoa hieman keskimääräistä painavampana. Se pakkaa huomattavan akkukapasiteetin suhteessa kokoonsa, ja näytön näyttö-runko-suhde 87,9% (laskelmamme) on erinomainen.

Vaikka tämä alusta on IP-luokitus IP54, mikä tarkoittaa, että se on roiskeenkestävä (kevyt sade), mutta ei upotettavissa. Ei ole harvinaista, että Sub $700-sarjan korkein IP68-sertifiointi puuttuu, ja jos se on sinulle todella tärkeää, Galaxy S10e on IP68-luokiteltu (upotettava) ja sen voi ostaa alle 600 dollarilla.

Axon 10 Pro-puhelimen suojaksi laatikkoon sisältyy selkeä kotelo. Löysimme sen olevan erittäin kunnollinen, ja läpinäkyvä väri (hieman sininen sävy) on pysynyt vakaana useiden viikkojen käytön jälkeen.

Audio
Nykyisten trendien mukaan tässä älypuhelimessa ei ole 3,5 mm: n porttia (adapteri on kuitenkin laatikossa), ja annamme sinun päättää, onko se hyvä vai huono. Ajan myötä ihmiset ovat tottuneet ajatukseen ja valittavat vähemmän tästä puuttuvasta ominaisuudesta.

Yksi puhelimen kohokohdista on sen kaksoiskaiutin, joka tuottaa voimakkaan äänielämyksen. Se on suunnilleen yhtä kova kuin Galaxy Note 10+, mutta erona on, että ZTE on virittänyt äänen oletusarvoisesti kuulostamaan hieman akuutimmalta (hyvä äänen selkeys), kun taas Samsung on päättänyt korostaa bassoa.

Tämä puhelin tukee DTS: X Ultra surround-ääntä kuulokkeille.

Näyttö (AMOLED, 6.47″)
AMOLED-näyttö on erinomainen valinta Axon 10 Pro: lle, koska se voi tehdä syvän Mustat täydellisesti ja sillä on hyvä väriesitys, 100% sRGB: n värivalikoimasta (parhaat mobiilinäytöt voivat osua yli 140%, mutta 100% pidetään erinomaisena kannettaville tietokoneille).

715 nitsin kirkkaudella Axon 10 Pro ei kilpaile Galaxy S10+: ssa mittaamiemme 1363 nitsin kanssa, mutta se on linjassa esimerkiksi OnePlus 7 Pron tai OnePlus 6T: n kaltaisten puhelimien kanssa. Huippukirkkaus on suuri erittäin kirkkaissa asetuksissa, kuten ulkona tai valoisassa studiossa, mutta et tarvitse äärimmäistä intensiteettiä (1000 NITs+ hyvin usein).

2340×1080-resoluutio ei selvästikään ole korkein, mitä markkinoiden huipputasolla voi saada (3040×1440 on yleinen), mutta useat valmistajat ovat päättäneet, että 1080p on ”tarpeeksi hyvä” useimmille käyttäjille, ja enemmän kuluttaminen ei kerää paljon tuottoa. Jollain tavalla, se on totta, ja käyttäjät voivat päättää itse.

Näyttö yhdistää myös näytönsisäisen sormenjäljen, joka on trendikäs vuonna 2019. Kuten muutkin sensorit, se ei ole yhtä nopea kuin vanhemmat kapasitiiviset, mutta vaihdamme nopeuden suunnitteluun täällä.

Voit aktivoida valinnaisen Always-ON-ominaisuuden pitämään ajan, päivämäärän ja akun käytettävissä kaikkina aikoina. Pidän siitä ja aina käyttää tätä vaihtoehtoa, kun mahdollista. OLED-näytöt käyttävät minimaalista tehoa tuollaisilla ominaisuuksilla, joten päälle kytkeminen ei maksa paljon.

Vuodesta suunnittelu näkökulmasta, booli-reikä selfie Kamera suunnittelu tekee näytön näyttää erittäin suuri, suhteellisen pieni bezels. Se ei ole niin hullu kuin huippuluokan puhelimet Samsung tai Huawei, mutta tässä hintaluokassa, se on upea vaihtoehto.

ZTE Axon 10-kamera
ZTE Axon 10 Pro: ssa on kolminkertainen kamerajärjestelmä (+1 optinen anturi Bokeh: lle), joka on

27mm 48-MP f / 1,7 leveä (ensisijainen) +OIS
80mm 20-MP f / 2.4 zoom +OIS
14mm 20-MP f/2.2 ultrawide
On tärkeää ymmärtää, että 48 megapikselin pääkamera toimii 12 megapikselin automaattitilassa. On mahdollista vaihtaa 48mp manuaalisesti, mutta tässä tilassa, ominaisuuksia, kuten multiframe melun vähentäminen ja HDR voi vaikuttaa.

48 megapikselin Samsung S5kgm2 on Quad-Bayer anturi, uudelleenbrändätty nimeltään ”Tetra Cell” yhdistää neljä pikseliä yhdeksi (tekniikka nimeltään pixel-binning) parantaa high dynamic range (HDR), tai kaapata enemmän valoa yöllä.

Nämä kamerat ovat kunnon laitteisto hintaan, mutta aukot zoom ja ultrawide moduulit voisivat olla suurempia.

Uber – G-kameran IQ-pistemäärä on 164, joten ZTE Axon 10 ei toimi niin hyvin kuin odotimme triple-kameran spesifikaatioiden perusteella. Korkeampia Kameroita ovat iPhone 11 (174), Galaxy S10e (175), Honor 20 Pro (175), Galaxy S10 (177) ja Huawei P30 Pro (180) – tarkista koko lista.

Absoluuttisesti laatu on edelleen melko hyvä, mutta ei niin korkea kuin esimerkiksi viimeaikaiset kilpailijat, kuten Honor 20 Pro-kamera tai OnePlus 7 Pro-kamera. Sen sijaan Axon 10 Pron kokonaispistemäärä on lähempänä LG V40-kameraa tai Huawei Mate 20 Pro-kameraa, joka on melko vanhempi. ZTE ei ole vielä valmis kilpailemaan huipputason kännykkäkameroissa.

”ZTE EI OLE VIELÄ VALMIS KILPAILEMAAN HUIPPULUOKAN KÄNNYKKÄKAMEROISSA”
Joissakin hämärissä tilanteissa Axon 10 Pro toimii hyvin. Esimerkiksi, se kaappaa melko hyviä värejä ja yksityiskohtia yö katuvalaistus. Hieno melu on miellyttävämpi kuin muut kamerat, jotka saavat blocky melua, kuten Pixel 3 kamera tai Honor View 20 kamera.

Yllä olevassa esimerkissä molemmat puhelimet ”kirkastavat” kohtauksen aggressiivisesti (mikä voi olla hyvä tai huono), mutta Axon 10 Pro ei hallitse kontrastia ja värisävyjä sekä Note 10+. Tämän seurauksena kuvat näyttävät tylsemmiltä, tasaisemmilta ja vaikeammilta muokata.

Rajattu näkymä on paljon parempi havainnollistaa ero melu, väri, kontrasti ja yksityiskohtaisesti Laatu Axon 10 Pro ja Galaxy Note 10.

Yllättäen tasaisemmassa (ei-HDR) hämärässä tilanteessa (~4-0, 5 LUX ja vähemmän) ZTE Axon 10 Pro-kameralla on enemmän vaikeuksia välttää melua ja säilyttää yksityiskohdat, ja ylimääräinen teroitussuodatin lisää ei-toivottuja esineitä. Muista, että suodatus on hieno, mutta tiettyyn pisteeseen.

Erittäin heikoissa valaistusolosuhteissa (0,5-0,1 LUX) ZTE ei voi kilpailla uusien Huawei/Honor-puhelimien kanssa, joissa on korkea-ISO ”night vision” – ominaisuudet.

Ultrawide (UW) yö valokuvaus on oikeastaan melko hyvä, päihittää Huawei P30 Pro ja Honor 20 Pro, mutta ei voi aivan saavuttaa laatua Galaxy Note 10 UW kamera, joka on edelleen paras tähän mennessä.

Axon 10 kamera jää jälkeen kilpailijoita Päivänvalokuvauksessa, yksityiskohdat ja värit, jotka eivät ole yhtä hyviä kuin aiemmin mainitut kilpailijat,ja tietenkin, takana alkuun mobiili kamerat sijoituksemme.

 

Edellä, värit ja HDR-kysymykset ovat erityisen havaittavissa, koska ne muuttavat dramaattisesti kohtauksen ulkonäköä, luoden kuvaajalle arvaamattoman hallinnan menetyksen. Honor 20 Pro tekee parempaa työtä vangita alkuperäisen kohtauksen tunnelma.

Myös kirkkaustasot yllä olevan kohtauksen eri kohdissa poikkeavat huomattavasti siitä, mitä kuvaaja katsoo.

Alla rajattu näkymä kuvista osoittaa, että sekä melun että yksityiskohtien tason on parannuttava merkittävästi ZTE: n puolella.

Kaiken kaikkiaan Axon 10 Pro: n Zoom-suorituskyky on hieman korkeampi kuin mitä odottaisimme. Yksityiskohdat ovat hieman paremmat kuin Mate 20 Pro / Honor 20 Pro. P30 Pro pysyy zoom-suorituskyvyn referenssinämme toistaiseksi ja pysyy kaukana edellä.

Ehdotonta suorituskykyä lukuun ottamatta Axon 10 Pro-kameralla on se etu, että sen hinta on $545, ja se tekee sen kamerasta mielenkiintoisen arvolupauksen kyseisellä markkinasegmentillä yhdessä Galaxy S10e: n, LG G8: n kameran ja Huawei P30: n kanssa.

Järjestelmän Suorituskyky
Snapdragon 855: llä varustettu Axon Pro 10 tarjoaa erinomaisen järjestelmän suorituskyvyn. Synteettiset vertailuarvot osoittavat tuloksia, jotka ovat ~1,5% siitä, mitä saimme Galaxy S10e tai OnePlus 7 Pro – ei ole yllätys.

Eri jäähdytystekniikat voivat tuottaa hieman erilaisia suorituskykytuloksia pidennetyissä pelisessioissa, mutta yleensä samalla prosessorilla varustetut puhelimet käyttäytyvät samalla tavalla, ellei käyttöliittymäohjelmisto ole toteutettu huonosti tai jos se toimii epätavallisen nopealla näytön päivityksellä (90Hz vs. 60Hz)

Snapdragon 855: ssä on erinomainen 4G LTE-modeemi, joka on luokiteltu luokkaan 20 (2 Gbps teoreettinen lataus), joka on yksi nopeimmista LTE-suorituskyvyistä Yhdysvalloissa. Sen mukana tulee myös WiFi-6-tuki.

Olemme tarkastelleet Snapdragon 855: tä yksityiskohtaisesti, mukaan lukien sen suorituskykyprofiili, ja voimme vahvistaa, että Axon 10 Pro on erittäin nopea ja vankka valinta pelaamiseen ja viihteeseen.

”VANKKA VALINTA PELAAMISEEN JA VIIHTEESEEN”
Pelkät vertailuarvot eivät saisi ajaa älypuhelimen ostopäätöstä. Jos haluat lisätietoja, lue Are Benchmarks Important? artikla.

Langattomien verkkojen (3G/4G) suorituskykyä pidetään usein ”huippunopeutena” lataus – /latausnopeutena, mutta 4G: n keskimääräinen nopeus ratkaisee. Nykyään 4G / LTE on ensisijainen verkko kiinnostaa, mutta 5G on tulossa.

Mitä korkeampi teoreettinen LTE-suorituskyky ja sitä parempi todellinen keskimääräinen suorituskyky. Huomaa, että matkapuhelinoperaattorit rakentavat parempia ja tehokkaampia LTE-verkkoja pienentääkseen omaa kustannustehokkuuttaan. 5G tuo langattomat harjoittajat tuo kustannukset alas vielä enemmän.

Base Axon 10 Pro-versiossa on 6GB RAM-muistia, mutta puhuttiin 8GB-tai 12GB-versioista, joten pidä silmät auki näille. Enemmän RAM yleensä ei muuta synteettisiä benchmark numerot, mutta voisi auttaa pitämään puhelimen nopeasti, jos käytät paljon sovelluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *